Slowin na Danubius Gastro
Najdrahšie vína na veľtrhu
Veľtrh Danubius Gastro sa stal najvýznamnejším podujatím v oblasti gastronómie u nás. Silné zastúpenie majú na veľtrhu aj vinári a distribútori vína. Jeden z najvýznamnejších dovozcov, spoločnosť Slowin Bratislava, sa na veľtrh pripravil naozaj dôkladne. Slowin bude mať 7. najväčší stánok na veľtrhu Danubius Gastro, pričom návštevníci budú mať možnosť dôverne sa zoznámiť sa s vínami od 10 významných dodávateľov z celého sveta. Slowin predstaví aj najdrahšie vína veľtrhu.
), La Compagnie Rhodanienne (udolie rieky Rhone), Domaine Vincent Sauvestre (Burgundsko). Rovnako dôstojné mená budú reprezentovať najslávnejšie talianske regióny. San FELICE - Toskánsko, Monte del Fra - Veneto a Cascina Bruni – Piemont. Vinárstvo Segura Viudas zastupuje Španielsko, Austráliu, De Bortoli Wines, Chile, známa Viňa Undurraga a Argentínu – Domaine Jean Bousquet.
Za zmienku iste stojí aj skutočnosť že spoločmnosť Slowin predstaví najdrahšie vína veľtrhu, a to nie jedno, ale viac v celkovej hodnote niekoľko tisíc eur.
Margaux - Ch. Margaux 2001 1er Grand Cru Classé, Pauillac - Chateau Latour 1998, 1er Grand Grand Cru Classé, Pessac Leognan - Chateau Haut Brion 2004, 1er Grand Cru Classé, St. Emilion - Chateau Cheval Blanc 1999, 1er Grand Cru Classé.
Ako povedal František Duroň, riaditeľ spoločnosti Slowin, „Celková hodnota vín vystavovaných na veľtrhu bude viac ako 10.000,-eur, keďže budeme mať len jednu vitrínu, budú to veľmi hodnotné vína. Ostatné steny stánku budú otvorené a budú tam pulty s vínami, ktoré budú ponúkať naši hostia priamo návštevníkom veľtrhu. Viac ako 60 druhov vín ponúkaných na ochutnanie len v jednom samotnom stanku.
Mnohokrát oceňované vina – Best value Segura Viudas, Cava Segura Viudas Brut Reserva zaradená prestížnymi časopismi Wine Enthusiast v decembri 2009 a Wine and Spirits v novembri 2009 medzi 100 najlepších vín roka 2009, vina od San Felice oceňované na Mundus Vini a mnohých prestížnych veľtrhoch a súťažiach. Šalej by som rád upozornil na zaujímavú „show“ na tému – príprava miešaných nápojov s použitím vína a šampanského za prítomnosti odborníka na miešanie cocktailov. Prítomní budú mat možnosť ochutnať miešané nápoje pripravene z vína a šampanského. Takže v piatok od 13tej budú na našom stánku odborníci zo Shake the World mixovať coctaily z vína a šampanského v ich štýlovom mobilnom bare.
Vo štvrtok sa môžete zúčastniť aj prednášky na tému „Pravdy a mýty o víne“ – body na diskusiu
- Je správne nazývať víno podľa odrody hrozna z ktorého je vyrobené?
- Je odroda hrozna zárukou dodržania charakteru vína?
- Sú jednoodrodové vína lepšie ako „zmesky“ ?
- Je cukornatosť najdôležitejší parameter pri hodnotení kvality hrozna pre výrobu vína?
- Čo je to „archívne víno“ , môžu sa všetky vína archivovať?
- Šampanské = šumivé, šumivé=šapanské ?
- Je označenie prívlastku u vína záruka vyššej kvality?
- Je označenie „apelácie“ zárukou určitého charakteru vína?
Ako vidieť spoločnosť Slowin sa na tohtoročný veľtrh Danubius Gastro pripravila naozaj dôkladne a má čo ponúknuť aj tým najnáročnejším návštevníkom.