- Úvod
- NOVINKY -20%
- Offida D.O.C.G. Passerina Moncaro
Offida D.O.C.G. Passerina Moncaro
- Novinka

- Kompletné špecifikácie
- Hodnotenie 0
- Offida D.O.C.G. Passerina MoncaroSkladom8,79 EUR7,33 EUR bez DPH
Vinárstvo Moncaro sa nachádza v regione Marche. Vzniklo v roku 1964 v Montecarotte, malom mestečku, ktoré sa nachádza v srdci Castelli di Jesi, výrobnej oblasti Verdicchio.
Je to družstevný podnik združujúci 3 prevádzky, ktorých súhrnná plocha vinohradov predstavuje 1200 hektárov. Je najväčším výrobcom vín v Marche a tiež najväčším výrobcom slávneho bieleho vína Verdicchio v apelácii Dei Casteli di Jesi DOC. Vína exportuje do viac ako 50-tich krajín.
Moncaro uplatňuje v troch výrobných závodoch jednotnú filozofiu, s presvedčením, že kvalita práce a kvalita prostredia nevyhnutne vedú ku kvalite produkcie. Všetky fázy pestovania viniča sú starostlivo sledované vinohradníckymi technikmi. Historická znalosť viníc a sledovanie klimatických trendov umožňuje ešte pred zberom naplánovať spôsob a čas spracovania hrozna. Spoločnosť Moncaro začala s ekologickým pestovaním viniča v roku 1980. Dnes sú hektáre obrábané podľa noriem o ekologickom poľnohospodárstve viac ako 60 a viac ako tristo hektárov viníc obhospodarovaných podľa smernice EHS 2078 pre produkcie s nízkym dopadom na životné prostredie. Moncaro má mladý a dynamický technický personál pod vedením enológa Giuliana D'Ignaziho, s vzácnou spoluprácou s medzinárodne uznávaným enológom, akým je Riccardo Cotarella. Spomedzi rôznych používaných techník vinifikácie pripomíname dokonalú reguláciu teploty, rozsiahle využitie mäkkého lisovania, fermentácie s odrodovými kvasinkami, nízkoteplotnú maceráciu, vinifikáciu pri ochrane pred vzduchom a sušenie hrozna. Zrenie môže prebiehať v oceľových alebo dubových sudoch a pohybuje sa od šiestich do dvanástich mesiacov, až do osemnástich v prípade rezerv. Plnenie do fliaš prebieha v pivnici Montecarotto ; moderné a automatizované linky umožňujú dokonalé uchovanie všetkých organoleptických vlastností vína a zaručujú maximálnu hygienu a stabilitu v priebehu času. Hotový výrobok je potom dokonale uskladnený, s kontrolou teploty a vlhkosti. Tu sú fľaše chránené pred svetlom a klimatickými zmenami, aby bolo možné ideálne zušľachťovať vína.