- Úvod
- Víno
-
Rocca Dei Forti Spumante Verdicchio D.O.C. Brut
Rocca Dei Forti Spumante Verdicchio D.O.C. Brut
Kompletné špecifikácie
Rocca dei Forti Verdicchio D.O.C. Spumante Brut
Verdicchio dei Castelli di Jesi, oblasť Marche, Taliansko
Rocca dei Forti Verdicchio Doc je akostné šumivé víno z typického viniča regiónu Marche. Vyhľadávané pre svoju štruktúru, sviežosť a ovocnú dochuť sa získava z dlhého kvasenia vín z hrozna pestovaného v kontrolovaných oblastiach pôvodu. V priebehu rokov získalo významné ocenenia na hlavných medzinárodných súťažiach vín. Hrozno Verdicchio je mimo Talianska menej známe, ale je to jedno z cenených bielych, ktoré je známe svojimi výraznými broskyňovými a mandľovými tónmi. Chuť vína je bohatá a ovocná s opulentným mandľovým záverom. Vyrobené zo 100% odrody Verdicchio. Obsah alkoholu 12%.
Perfektne sa hodí ako príloha k mimoriadne chutným jedlám na báze rýb, vynikajúce k treske a rybám. Veľmi dobre sa hodí aj k jedlám z bieleho mäsa a vyzretým syrom. Pizza s figami, prosciuttom, gorgonzolou, balzamikom a rukolou.

Ceny ženského vína Sakura Japan
2023
Luca Maroni - Ročenka najlepších talianskych vín
2022
DECANTER WORLD WINE AWARDS (DWWA) - Bronz
2022
Mundus Vini - Strieborná
2022
Luca Maroni - Ročenka najlepších talianskych vín
2021
Mundus Vini - Strieborná
2018
Globálne šumivé víno – bronz
2016
GRILOVANÁ PRAŽMA
Veľmi jednoduchý recept na prípravu grilovanej alebo pečenej pražmy s barbeque. Čas prípravy 20 minút.
Ingrediencie pre 2 osoby
2 pražmy cca. 500 g, 2 vetvičky rozmarínu, 2 vetvičky tymiánu, 2 bobkové listy, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 1 citrón podľa chuti, extra panenský olivový olej, soľ, korenie.
Príprava
- Vyčistite pražmu.
- Strúčik cesnaku a petržlenovú vňať nasekajte nadrobno (2 polievkové lyžice) a vložte do malej misky.
- Pridajte tiež 4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja a premiešajte.
- Vnútro pražmy potrieme čerstvo pripraveným olejom a výdatne osolíme.
- Brucho pražmy naplníme bylinkami: 1 vetvička rozmarínu, 1 vetvička tymiánu, 1 bobkový list a 1 plátok citróna prekrojený na polovicu.
- Položte pražmu na gril a hneď ako bude hotová ju vyfiletujte a podávajte.
Tovar zaradený v kategóriách