- Úvod
- Francúzske mäsové nátierky
- Arnaud Terrine de Lapin 180 g. (Terina z králika)
Arnaud Terrine de Lapin 180 g. (Terina z králika)

- Kompletné špecifikácie
- Hodnotenie 0
- Súvisiaci tovar1
- Arnaud Terrine de Lapin 180 g. (Terina z králika)Skladom3,99 EUR3,33 EUR bez DPH
Francúzská terina je mäsový pokrm. Pripravuje sa zo zmesi bravčového, telacieho, hovädzieho mäsa, ale tiež z kačacích či husacích pečienok. Terina má hrubšiu štruktúru než paštéta.
Zloženie: bravčové mäso, mäso z králika 21%, hydinová pečeň, mlieko,
vajcia, jedlá soľ Armagnac, korenie: čierne korenie, tymián,
prírodné dochucovadlá: čierne korenie, muškátový orech, cesnak.
Bez farbív a konzervačných látok.
Čistá hmotnosť: 180 g.
Spoločnosť Arnaud bola založená už v roku 1950 v regióne Limousin, konkrétne v malom mestečku Aixe sur Vienne vo Francúzsku. Tento rodinný podnik sa už od svojho vzniku zaoberá výrobou tradičných francúzskych paštét a konzervovaného mäsa. Arnaud je moderná, dynamická značka na európskom trhu, ktorá sa môže pochváliť kvalitnými a originálnymi produktami, ktoré vyrábajú podľa vlastných receptov z vybraných surovín a to bez chemických prípravkov a farbív.
Pečené vajíčka plnené Králičou terinou s Armagnacom Arnaud
Ingrediencie pre 4 osoby:
- 4 vajcia
- 1 Králičia paštéta s Armagnacom ARNAUD 180g sklenená nádoba (alebo akýkoľvek iný z našich rôznych receptov, ak chcete)
- 2 plátky šunky serrano (voliteľné)
- Strúhaný syr
- Soľ
- Bešamelová omáčka
Uvarte vajíčka. Rúru predhrejeme na 180°C. Vajcia ošúpte a rozrežte pozdĺžne na polovicu. Odstráňte žĺtky a vložte ich do misy. Uvarené bielka dáme do zapekacej misy a odložíme bokom. Žĺtky roztlačte vidličkou na jemnú drobenku. Pridajte králičiu paštétu s Armagnac Arnaud a nakrájanú šunku serrano a premiešajte. Túto zmes vložíme do chladničky. Urobte bešamelovú omáčku. Do bielkov rovnomerne rozotrieme vrchovaté lyžičky žĺtkovej zmesi a zalejeme bešamelom. Posypeme strúhaným syrom a dáme piecť na 180°C, kým sa neroztopí. Podávajte horúce s kúskom chleba a šalátom, ak chcete.
Kľúčové kroky pre „Dokonalé vajcia“!
Pred varením:
Ak vajcia uchovávate v chladničke, vyberte ich niekoľko minút predtým; ak sú príliš studené, vaječné škrupiny môžu v dôsledku rozdielu teplôt prasknúť. Do hrnca nalejte dostatok vody (vajcia musia byť úplne zakryté) a pridajte štipku soli, čo pomôže ľahko odstrániť škrupiny.
Pre vycentrovaný žĺtok:
Vajcia vložte do hrnca až vtedy, keď voda vrie. Aby ste mali vycentrované žĺtky, musíte vajíčka počas prvých minút otáčať lyžičkou.
Varenie:
Vajíčka necháme uvariť v prevarenej vode asi 10 až 12 minút. Keď sú vajcia uvarené, vložte ich do misky s veľmi studenou vodou (ak je to možné s kockami ľadu), tým sa zastaví varenie a škrupina sa neprilepí na bielok.
Dobrú chuť !