- Úvod
- Francúzske mäsové nátierky
- Arnaud Terrine de Canard á l´Armagnac 90 g. (Kačacia terina dochutená armaňakom)
Arnaud Terrine de Canard á l´Armagnac 90 g. (Kačacia terina dochutená armaňakom)

- Kompletné špecifikácie
- Hodnotenie 0
- Súvisiaci tovar2
- Arnaud Terrine de Canard á l´Armagnac 90 g. (Kačacia terina dochutená armaňakom)Skladom2,99 EUR2,49 EUR bez DPH
Francúzská terina je mäsový pokrm. Pripravuje sa zo zmesi bravčového, telacieho, hovädzieho mäsa, ale tiež z kačacích či husacích pečienok. Terina má hrubšiu štruktúru než paštéta.
Zloženie:
- bravčový lalok, kačacia pečienka, mäso, koža a sadlo. Všetko predstavuje 20 %celkového obsahu
- hydinová pečienka
- mlieko, vajcia, soľ
- Armaňak (0,8%)
- korenie, prírodná aróma
Vôňa: Vôňa teriny je jemná, stredne intenzívna, s dominantným tónom kačacej pečene a kačacieho sadla.
Chuť: chuť je harmonická, hladký jemný pocit sprevádzajú tóny korenia, charakteristická ústna aróma.a terina so sušenými slivkami
Záver: Terinu vychutnávajte ako lahodné jedlo s jemným rímskym šalátom a v sprievode alsaského vína Pinot Gris alebo Gewurztraminer.
Spoločnosť Arnaud bola založená už v roku 1950 v regióne Limousin, konkrétne v malom mestečku Aixe sur Vienne vo Francúzsku. Tento rodinný podnik sa už od svojho vzniku zaoberá výrobou tradičných francúzskych paštét a konzervovaného mäsa. Arnaud je moderná, dynamická značka na európskom trhu, ktorá sa môže pochváliť kvalitnými a originálnymi produktami, ktoré vyrábajú podľa vlastných receptov z vybraných surovín a to bez chemických prípravkov a farbív.
Huby plnené Kačacou paštétou s Armagnac Arnaud
Ingrediencie:
- Malé huby (3 alebo 4 na osobu)
- 1 sklenená nádoba kačacej teriny s armaňakom ARNAUD
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Strúhaný syr (voliteľné)
- Nasekaná petržlenová vňať
Príprava:
Huby umyjeme a osušíme kúskom kuchynskej rolády. Odstráňte stonky húb. Aby sa s nimi neplytvalo, môžete ich nakrájať na malé kúsky a pridať do Kačacej teriny s Armagnac ARNAUD. Rúru predhrejeme na 180°C. Hríbové poháre vložíme do zapekacej misy a okoreníme podľa chuti. Na naplnenie každej huby použite zmes Kačacej teriny s Armagnac ARNAUD a stonkami húb. Ak chcete, môžete ich posypať strúhaným syrom.Nádobu vložíme do rúry a pečieme 10 minút, pričom dáme pozor, aby sa nepripálili. Naplnené huby posypeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
A je to hotové, originálny a naozaj chutný aperitív!
K tomuto jedlu odporúčame sladké biele víno Vouvray A.O.P. Chenin Blanc Roche Fleurie Famille Bougrier
Dobrú chuť!