- Úvod
- Francúzske mäsové nátierky
- Arnaud Rillettes de Canard 180 g. (Kačacie výpečky)
Arnaud Rillettes de Canard 180 g. (Kačacie výpečky)

- Kompletné špecifikácie
- Hodnotenie 0
- Súvisiaci tovar1
- Arnaud Rillettes de Canard 180 g. (Kačacie výpečky)Skladom5,99 EUR4,99 EUR bez DPH
Zloženie: kačka 70% (mäso, masť), bravčové mäso,
bravčová škvarená masť,
konzervačné látky: dusitan sodný E250, prírodné dochucovadlá:
čierne korenie, jedlá soľ. Bez farbív.
Čistá hmotnosť: 180 g.
Spoločnosť Arnaud bola založená už v roku 1950 v regióne Limousin, konkrétne v malom mestečku Aixe sur Vienne vo Francúzsku. Tento rodinný podnik sa už od svojho vzniku zaoberá výrobou tradičných francúzskych paštét a konzervovaného mäsa. Arnaud je moderná, dynamická značka na európskom trhu, ktorá sa môže pochváliť kvalitnými a originálnymi produktami, ktoré vyrábajú podľa vlastných receptov z vybraných surovín a to bez chemických prípravkov a farbív.
Galétous naplnený Rillettes Arnaud
Ingrediencie:
- 200 g pohánkovej múky
- 50 g pšeničnej múky
- 5 g pekárskeho droždia
- 50 cl vody
- 1 ČL soli
- Hrniec rillettes z husi alebo kačice
Príprava:
Ak si trúfate a chcete si placky Galétous vyskúšať sami, nižšie vám vysvetlíme, ako na to. Deň pred ochutnávkou si pripravíme kvások z kvásku, 50 g pohánkovej múky, 50 g pšeničnej múky a trocha vody. Na druhý deň pridáme zvyšnú múku, vodu a soľ. Miešajte, kým nezískate hladkú pastu. Ak je cesto príliš husté, môžete pridať trochu vody, ale pozor, cesto by malo byť o niečo hustejšie ako cesto na palacinky. Nechajte 3 hodiny odpočívať prikryté utierkou na teplom mieste, napríklad pri radiátore. Galétous upečieme na palacinkovej panvici na troche oleja. Na náplň potrieme Arnaud Rillettes podľa vlastného výberu. Placky zvinieme, nakrájame na plátky (asi 2 cm široké) a na kúsky položíme drevené špajle.